L’abbigliamento – A ruházat

2020. 07. 17. | Szótanuló

Szótanuló / Kezdő (Alapfok A1)

Impara a pronunciare e a scrivere facilmente i capi d’abbigliamento in italiano. Puoi anche stampare le carte qui cliccando sull’icona dello stampante. Tanuld meg a ruhadarabokat olaszul kimondani és leírni is könnyedén! Ki is nyomtathatod a kártyákat itt, a nyomtató ikonra kattintva.

Abbigliamento da uomo e da donna - Férfi és női ruházat

Qui trovi i nomi
dei capi di abbigliamento
che possono indossare
sia uomini che donne.
Vai a Quizlet
per memorizzare le parole.
Itt találod azoknak a
ruhadaraboknak a neveit,
amelyeket
férfiak és nők is viselhetnek.
Lépj a Quizletbe,
hogy megjegyezd a szavakat! 

p

Come usare QUIZLET? - Hogy használd a QUIZLETet?

HANGOS SZÓKÁRTYÁK:
Keresd meg a FLASHCARDS ikont, kattintson rá, majd keresd meg az OPTIONS ikont, és válaszd ki az ANSWERS WITH: Italian – lejjebb keresd az AUDIO gombot: Onklikkelj az X-re a jobb felső sarokban! Kész!

ÍRÁS GYAKORLÁSHOZ:
Lépj vissza a kezdő oldalra! Keresd meg a LEARN ikont, kattints rá, majd keresd meg az OPTIONS ikont – lejjebb keresd az ENTER WRITE or SPELL MODE HERE: WRITE – lejjebb az ANSWERS WITH: Italianklikkelj az X-re a jobb felső sarokban! Kész!

Cerca l’icona FLASHCARDS cliccaci, poi cerca l’icona OPTIONS e scegli ANSWERS WITH: Italian – più giù AUDIO: On, clicca su X. È pronto!

Stampala! - Nyomtasd ki!

Természetesen ennek a leckének az anyaga is kinyomtatható pdf documentumban.
Klikkelj a nyomtató ikonra!

ANNA VÉLEMÉNYE

 

„Kb. 1,5 éve tanulom az olaszt, heti 1×1.5 órában tanárhoz járok.
A nyelvtanhoz szoktam keresni még magyarázatokat, segítséget, hogy minél jobban megértsem és tudjam használni is a szabályokat. Így találtam rá az oldalára. Amint elkezdtem az Ön leckéit olvasni, számomra sokkal érthetőbb lett a nyelvtan, és nem kellett még plusz magyarázatokat keresni.”

Az Ön címe itt megy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Come intagliare la zucca di Halloween? – Hogy faragjuk ki a Halloween tököt?

Ritagliare, intagliare, eliminare…. Jegyezz meg néhány új olasz igét szórakoztatóan, miközben egy rémisztő Halloween tököt készítesz!

I colori – A színek

Azzurro, rosso, rosa… Íme az olasz színek nevei hangos szókártyákon! – Ecco i nomi dei colori italiani sulle carte con l’audio.

La ricetta della parmigiana di melanzane – A parmigiana di melanzane receptje

Készíts egy igazi mediterrán ételt a parmigiana di melanzane receptje alapján! Hallgasd meg a videót, és egészítsd ki a szöveget a főzéssel kapcsolatos igékkel!

Le regioni e le capitali – A tartományok és a fővárosaik

Calabria tartomány fővárosa? Catanzaro! Firenze melyik tartomány fővárosa? Ha nem tudod, de szeretnéd megtanulni, vagy csak egy pár jó játékos feladatra vágysz, ebben a leckében nem fogsz csalódni!

Burano, l’arcipelago colorato – Burano a színes szigetvilág

Burano egy kis szigetcsoport a velencei lagúnában, amely a színes házairól és a csipkekészítéséről híres. Hallgasd a szöveget, majd válaszolj a kérdésekre!

La concordanza dei colori – A színek egyeztetése

A sárga virágok. – I fiori gialli. – egyeztetünk. De!: A rózsaszín virágok. – I fiori rosa. – nem egyeztetünk. Tudod, miért? Ha nem, elmagyarázom neked ebben a leckében.

Intorno alla tavola – Az asztal körül

Írj a képről. Mindent írj le, ami csak az eszedbe jut. Segítségül adok néhány kérdést.

Molto, molti, tanto, tanti, troppo, poco… – Sok, sokan, annyi, annyian, túl sok, kevés…

Hogy mondod olaszul?: Kevés tésztát eszel, de sok rizst! – Így!: Mangi poca pasta, ma troppo riso! – Ha nem jól fordítottad, kattints ide!

Tutto, tutti, tutto il, tutte e due le, il tutto – Minden, mindenki, egész, mindkettő, az egész

Hogy mondod olaszul: egész éjjel?… és azt, hogy: minden éjjel? Mindkét éjjel? – Ha ez gondot okozott, ezt a leckét ajánlom figyelmedbe!

KEZDD EL AZ INGYENES LECKÉKET MOST!

Tanulj meg
köszönni,
bemutatkozni,
írni, olvasni,
számolni 0-tól 100-ig
olaszul!

error: Content is protected !!